Just Anlänt - Välkommen

Information för dig som just flyttat in i Lom Ta Ley. Du har redan checkat in och träffat Rose eller Daniel. Tänk på att dom kan hjälpa er med det mesta ni behöver under vistelsen.

Vardagsrum

Vi har ett toppmodernt hemmabiosystem och här följer några enkla instruktioner för att du ska kunna njuta av musik och filmer.

Hemmabiosystemet är av märket Harman Kardon. Du kan lyssna på radio, se på Apple TV, spela upp egen musik från din mobil eller se på några av våra 70-tal DVD-filmer med projektorn. Se till att du har med dig dina lösenord till Apple-TV, Netflix, HBO etc.

Lamporna på matbordet släcks, tänds och dimmras med en fjärrkontroll som står i de små korgarna vid Budda.

Vi har internet via fiber och det trådlösa nätverket (wifi) som du har fri tillgång till heter lomtaley med lösenordet abcdabcd.

 
Kök

Ställ inga tunga saker i kylskåpsdörren, då kan den nämligen bli sned.

För att inte locka dit myror och insekter ber vi er att inte lämna kvar någon mat i kylskåp eller i köksskåp när hyresperioden är slut. Socker, salt och peppar etc i täta burkar kan stå kvar.

Häll kaffesump på jorden där buskarna växer. Häll inte i vasken, reningsanläggningen gillar nämligen inte kaffesump.

Badrum

För varje person finns ett badlakan för stranden, ett för duschen och en handduk. Tvätt av lakan och handdukar görs en gång per vecka och ingår i hyran. Vill ni ha egna kläder tvättade på egen bekostnad är det bara att lämna till Ms Som. Duschschampo svarar hyresgästen för. Tvål och toapapper ingår i hyran. Använd toaduschen och kasta toapapper i plasthinken.

Skötsel

Städhjälpen kommer varje dag vid 10-tiden. Hon städar, diskar, bäddar etc. Ni kan lugnt överlåta allt sådant arbete till henne. Trädgården sköts av ett företag som vattnar, räfsar gräsmattan, klipper gräs och buskar.

Vatten

Köp dricksvatten på dunk eller flaska. Is kan man köpa billigt på 7-eleven. Kranvattnet fungerar utmärkt för personlig hygien, kaffe etc.

Rökning

Vi är tacksamma för att ni inte röker inne i huset.

Böcker och filmer

I master bedroom finns svenska böcker och DVD-filmer.

Aircondition

Det finns AC i varje rum. Vi rekommenderar att ni använder dessa enbart under natten. Håll gärna fönster och dörrar öppna under dagarna. Det skapar ett behagligt inomhusklimat. Alla fönster i huset har myggnät och även dörren till sovrummet på övre planet. Håll fönster öppna och myggnäten ”stängda”.

Lådorna på övre terassen

Ni kan lägga resväskor i lådorna för att slippa ha dessa framme i rummen.

Myggor

Vid solnedgången blir sandlopporna och myggorna aktiva. De flesta myggmedel fungerar bra. I ett köksskåp finns en låda med myggmedel. Använd gärna de som finns och komplettera med er egen förbrukning. I en annan låda finns värmeljus etc. Använd gärna de som finns och komplettera med er egen förbrukning

Parasoll

Till bordet på verandan finns ett parasoll. Låt det inte vara uppfällt när ni lämnar huset. Plötslig blåst kan dra iväg med både bord och parasoll.

Hyra bil eller motorcykel

Om ni vill hyra bil eller motorcykel rekommenderar vi att ni kontaktar Rose eller Daniel. Under högsäsong är priserna för en bil ca 1000 THB per dag. Bilarna lämnas och hämtas vid Lom Ta Ley.

Äta ute

På resorten finns två restauranger; Beachclub och Little Sunshine resort. Ni kan beställa catering från bägge. I Klong Son (15 min promenad) finns ytterligare restauranger. Vår egen favorit är BluesBlues. Ladda hem Koh Chang app för att uppleva det bästa ön kan erbjuda.

Gym

Vill du hålla igång fysiken så finns härliga områden att promenera i, en lång strand att pulsa i och två gym för att bygga muskler.

Trivas tillsammans

För att alla ska trivas i vår by har vi antagit dessa umgängesregler.

Några viktiga telefonnummer

Abonnent
Daniel
Siam Royal View emergency
International Clinic
Koh Chang Dental Clinic
Tourist Police
Beach Bistro
Little Sunshine Resort

Thai telefon
086 103 5613
081 782 5415
039 511 151
086 320 0702
1155
082 257 7319
081 982 5254

Svensk telefon
+66 86 103 5613
+66 81 782 5415
+66 39 511 151
+66 86 320 0702
+66 557 287
+66 82 257 7319
+66 81 982 5254

Hoppas att ni får en skön vistelse på Lom Ta Ley.
Johan & Lena Hermelin